Utstillingsåpning: «Dagfinn Gjerde. Veien til Grense Jakobselv»

31.07.19

Utstillingsåpning: «Dagfinn Gjerde. Veien til Grense Jakobselv»

I forbindelse med Kong Oscar IIs kapell 150 - års jubileum har vi gleden av å invitere til en utstillingsåpning på menighetskontoret i Storgata 6. Utstillingen viser 30 grafiske bilder av Dagfinn Gjerde.
Musikalsk innslag ved Hilja Pedersen og Anna Lankinen. Åpning ved kirkeverge Wenche Jessen Dervola og Dagfinn Gjerde.
Forfriskninger.
Velkommen!

Fra et intervju med kunstner Dagfinn Gjerde:
«Det første bildet ble laget i 1999 når hele min kunstnerkarriere startet. Jeg har jobbet med denne serien siden 2002 så det har tatt lang tid. Disse motivene er laget i forskjellige perioder og dette har vært et langvarig prosjekt. Jeg har bevisst brukt så mye tid på denne serien.
Jeg ble inspirert av den franske impresjonisten Claude Monet og hans bildeserie av fasaden til Rouen katedralen i forskjellige type lys, farger og tider på døgnet.
I Grense Jakobselv hører kirka og havet sammen. Havet med uendeligheten i horisonten er en viktig del som man kan se i mange bilder. Grense Jakobselv er en av de mest spennende plasser i hele kommunen. Den er på en måte et avslutningspunk, hvor veien ender i havet og grensen med Russland. Denne avslutningsfølelsen er fascinerende. Det er noe filosofisk over denne plassen, og kapellet er en del av opplevelsen.
Jeg er opptatt av arkitekturen og bygget i seg selv og har også vært med å arrangere konserter og har vært med som musiker i kapellet. I løpet av disse årene har denne plassen blitt en spesiell for meg.
Utstillingen består av de forskjellige stadiene: reisen dit, kirka på nært hold, nærsyn og små detaljer i bygget. Den inneholder 30 grafiske bilder, noen gamle motiver, men også mye nytt. Teknikken jeg har brukt er en blandingsteknikk mellom to prosesser: svarthvite linoleumsbilder og fargeblyant. Dette er samtidig en salgsutstilling slik at bildene kan kjøpes etter at utstillingsperioden på menighetskontoret er over. Hjertelig velkommen».

Utstillingen er elelrs åpen fra 1.8.19 til 30.8.19
åpningstider fra mandag til fredag kl. 10-14.