Ledig stilling som kirketjener

16.11.18

Søknadene må være inne innen kontortid mandag 19. november

Ledig stilling som kirketjener – 50 %

Utlysningen er også tilgjengelig på NAV sine sider

Sør-Varanger menighet er en flerkulturell og opplevelsesrik menighet. ”Åpen for alle” er menighetens bærende visjon. Vi søker en kreativ, engasjert og fleksibel medarbeider til stillingen som kirketjener. Personen vi søker må ha evne og lyst til å legge til rette for og videreutvikle arbeidet knyttet til stillingen. Hovedkirken ligger i Kirkenes, og vi har 5 vakre kirker i distriktene. I tillegg betjener vi de 8 gravlundene i Sør-Varanger.

Krav til søkere:

• Relevant utdanning og relevant praksis.
  • Kirketjenerskolen er ønskelig, men ikke et krav
  • Må disponere bil og ha førerkort klasse B
  • Den som tilsettes må fremlegge tilfredsstillende politiattest (barneomsorgsattest), jfr. Kirkelovens § 29
  • Medlemskap i Den norske kirke
  • Grunnleggende datakunnskap

Egenskaper

• Godesamarbeidsevner
  • Forståelse for kirkens verdier og formidling
  • Personlig egnethet

Stillingens innhold

• Klargjøring og tilrettelegging i forbindelse med gudstjenester, kirkelige handlinger og andre aktiviteter
  • Foreta nødvendig tilsyn og mindre vedlikehold av bygninger, inventar, kirkekunst og kirketekstiler
  • Sørge for renhold og tilgjengelighet
  • Tjeneste i alle menighetens kirker og gudstjenestested
  • 5 dagers arbeidsuke hvorav arbeid 2 av 4 søndager i forbindelse med gudstjeneste inngår i tjenesteplan. Arbeid på søndag og helligdager kompenseres med fridag på ukedag.
  • Det foreligger stillingsbeskrivelse for stillingen
  • Delta i arbeid på gravlunder som en del av fagarbeider/kirketjener team, utføre arbeidsoppgaver på gravlunder ved behov
  • Administrative oppgaver

Andre viktige forhold:

Vi søker en person som kan arbeide selvstendig og i team. Personlig egnethet og relevant erfaring vil bli vektlagt. Dersom den som ansettes ikke har kirketjenerskolen forventes det at vedkommende gjennomfører dette.

Vi gjør oppmerksom på at det kan komme endringer knyttet til Den norske kirkes og Sør-Varanger menighetsråds ansvar og virksomhet. I den forbindelse kan det bli endringer mht. arbeidsoppgaver /ansvarsforhold for denne stillingen.

Stillingen er klar for tiltredelse.

Betingelser:

• Lønn etter ansiennitet ifølge gjeldende avtaleverk. God pensjonsordning i KLP.
  • Spørsmål kan rettes til kirkeverge Wenche Jessen Dervola, tlf. 78 97 75 70 eller e-post kirken@svk.no
  • Søknad med CV sendes til Sør-Varanger menighetsråd Storgata 6, 9900 Kirkenes innen 16. november 2018. For nærmere informasjon om vår menighet, se vår nettside www.kirkenes.kirken.no