Innføringskurs i samisk

12.10.16

Lørdag 5. november 2016 kl. 12:30 til 15:30

Lørdag 5. november inviterer Stiftskapellan for nordsamer Karl Yngve Bergkåsa til et enkelt innføringskurs i nord-samisk språk.

Bergkåsa holder til i Tromsø og jobber med samisk kirkeliv i hele bispedømmet. Denne helgen vil han i tillegg til kurset på lørdag være med og feire samisk gudstjeneste i Sandnes kapell på søndag.

Kurset på lørdag holdes i Kirkenes kirke fra kl. 12.30 til 15.30 og vil ha to deler:

Først en gjennomgang av uttale og lydbilde, samt enkle setninger til hvordan man hilser på hverandre osv.

Deretter en liturgisk gjennomgang for kirkelig tilsatte eller andre liturgisk interesserte som er nysgjerrige på eller kan tenke seg å bidra inn i samsike gudstjenester i kirken.

Her går vi gjennom ulike ledd i gudstjenesten, vi øver på uttale i lag og vi synger salmer for å få inn lydbildet i kroppen.

Kurset er åpent for alle interesserte.

Maks antall deltakere: 10 personer.

Påmelding skjer til menighetskontoret.

E-post: kirken@sor-varanger.kommune.no