Sofienbergkoret på miniturne i Sør-Varanger

04.06.15

Til helgen kommer Sofienbergkoret fra Grünerløkka i Oslo til Sør-Varanger, og både i Kirkenes kirke og i Bugøynes kirke blir det konserter sammen med Kirkenes kirkekor. Videre vil Sofienbergkoret også medvirke på gudstjeneste og sangkafé i Neiden på søndag.

Vi gleder oss til å besøke Sør-Varanger, sier leder i Sofienbergkoret Knut Bråtveit Holm.

- De siste årene har vi deltatt på festivaler i blant annet Krakow i Polen og Castlebar, hjembyen til Riverdance, i Irland. Men vi må ikke glemme at det er mange spennende steder å holde konserter også i Norge! Dirigenten vår er dessuten fra Israel, så for hans del er det vel knapt noe mer eksotisk vi kan ta ham med på enn en liten turné helt nord i landet, understreker Holm.

Yuval Weinberg ble dirigent for koret i høst. Han har tidligere jobbet med kor som Sveriges Radiokor, Berlin filharmoniske kor og koret til Deutsche Oper Berlin.

- Programmet vårt har flere stykker som ikke blir fremført så ofte i Norge. Faktisk har vi en Norgespremiere, forteller Weinberg.

- Det kraftfulle stykket "Boze wiecznej mocy" av polske Jósef Swider er bare fremført én gang i Polen i 2004 og Sofienbergkoret er først til å synge det her i landet. "Notre Pere" av Maurice Duruflé er også sjelden kost på norske konserter. Det samme gjelder den klangfulle amerikanske kormusikken vi har med oss. Og selvfølgelig er 100-årsjubilanten Knut Nystedt representert, fortsetter han entusiastisk.

På konsertene i helgen vil Sofienbergkoret og Kirkenes kirkekor fremføre tre mariahymner av Edward Elgar sammen i tillegg til det korene presenterer hver for seg.

På konserten i Bugøynes kirke vil også kirkekormedlem Karoline Rånes Fagerheim bidra som solist når Sofienbergkoret fremfører Kleine orgelmesse av Haydn akkompagnert av kantor Alla Sukhomlina.

Konserter og opptredener:

Kirkenes kirke fredag 5. juni. Konsert kl. 19.00

Bugøynes kirke lørdag 6. juni: Konsert kl. 19.30

Neiden kirke søndag 7. juni kl. 11.00 Medvirkning under gudstjeneste.

Neiden søndag 7. juni: Deltar på sangkafé kl. 13.00