Fasteaksjon 2015

17.03.15

Om fasteaksjonen

I kriser er vann kritisk!

Tradisjonen tro går Kirkens Nødhjelps fasteaksjon av stabelen uken før palmesøndag, som i 2015 er 22. - 24. mars. Vann og klima er tema for årets aksjon. Materiell og ressurser til fasteaksjonen 2015 finner du i materiellbanken vår.

I perioden 22. - 24. mars 2015 kommer igjen over 40 000 bøssebærere fra alle landets menigheter til å gå fra dør til dør for å samle inn penger til Kirkens Nødhjelps arbeid. Dette formidable engasjementet over hele landet gjør aksjonen til Norges nest største dør-til-dør-aksjon.

vår nye klimaside møter du flere klimavitner fra verden rundt og finner nyttig informasjon om klimakampanjen og årets tema, vann og klima.

Kirkens Nødhjelps fasteaksjon har som mål å samle inn penger til de som trenger det mest, og å forandre årsaker til nød gjennom beslutningspåvirkning. Aksjonen har vært arrangert siden 1967. Pengene som samles inn går til Kirkens Nødhjelps arbeid over hele verden. Gjennom menighetene i Norge og partnere i sør jobber vi sammen for å bekjempe fattigdom og urettferdighet.

- Fasteaksjonen er menighetenes aksjon. Den viktigste støtten Kirkens Nødhjelp har i vårt daglige arbeid, er det frivillige engasjementet i menighetene, sier Anne-Marie Helland, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp.

- Vi i Kirkens Nødhjelp er svært takknemlige for den dugnadsånden og givergleden vi opplever i det norske folk. Et par timers innsats med bøsse på aksjonsdagen, gir mange av verdens mest sårbare mennesker muligheten til å jobbe seg ut av fattigdom, og muligheten til å reise seg i krig og katastrofer, sier Helland.

Vi trenger deg som bøssebærer. Vi trenger at du gir tid, penger og bruker din stemme mot urettferdighet. Takk for at du er med på Kirkens Nødhjelps fasteaksjon 22.-24.mars.

Eksempler på hva din støtte er verdt:

• 200 kroner kan gi ett menneske varig tilgang til rent vann.
  • 400 kroner gir flomsikring av et hus.
  • 1000 kroner kan gi hygienepakker til fem familier. I katastrofer tar epidemier mange liv. Barn er spesielt utsatt!

- See more at: http://fasteaksjonen.no/om-aksjonen#sthash.vSzWuoVt.dpuf