Informasjon om vielser


Kirken i livet

For de fleste mennesker er Kirken er et sentrum i markeringen av viktige begivenheter som dåp, konfirmasjon, bryllup og begravelser. Sør-Varanger menighet har godt tilbud for deg som ønsker feire eller markere i Kirken.

Les mer om dåp, konfirmasjon, og begravelser i kirkene i Sør-Varanger, eller i Den Norske Kirke.

 

Praktiske opplysninger for vielse i våre kirker:

Å gifte seg er en stor og viktig dag i livet. Det er mange som har store ideer og tanker for hvordan sitt drømmebryllup skal være. Andre er mer usikker på hva som er mulig å få til. Her følger en oversikt over noen praktiske forhold rundt vielser i kirkebygg i Sør-Varanger

 

Prøvingsattest

Vi må ha en prøvingsattest fra Skatteetaten før vi kan vie dere. Den må være hos oss senest 14 dager før vielsen. Avtal med Skatteetaten om de skal sende den direkte til oss eller om dere skal gjøre det selv. Det kan ta lang tid å få dette dokumentet fra Skatteetaten, så det er lurt å undersøke dette i god tid. Prøvingsattesten må ikke være eldre enn 4 måneder når vielsen skal være. Husk å si ifra til Folkeregisteret at dere har avtalt vielse med oss og datoen vielse skal være.

 

Pynting av kirken

Kirken blir pyntet med levende blomster og lys på alteret. Dersom dere ønsker å pynte utover dette eller ønsker bruke spesielle blomster kan dere gjøre det, ta kontakt med menighetskontoret for å avtale dette på forhånd. Dersom kirken er ledig kan det være muligheter for å pynte kirken dagen før bryllupet, fredager innen kl. 15.00 eller seinest en time før selve bryllupet starter. Det hender at det er det flere vielser i samme kirke samme dag, så all pynt må fjernes rett etter vielsen er ferdig og før neste brudepar kommer inn. Det er da en fordel om dere har funnet noen i brudefølget på forhånd som tar ansvar for dette.

Det er ikke lov å bruke spiker eller teip for å feste blomster eller dekorasjoner til benkene eller alterringen. Blomsterbutikkene kan bruke tjukk metalltråd for å lage krok til blomster som henges på benkene. Det er også mulig å bruke bånd for å feste blomstene der dere ønsker de skal være. Eller helt enkelt, sette blomstene i små bøtter/kanner i midtgangen på golvet.

Det er ikke lov å bruke levende lys andre steder enn på alteret eller i globen.  

 

Salmer og musikk:

Som et utgangspunkt skal det synges tre salmer, samt inn,- og utgangsmusikk. Presten som skal stå for vielsen kan hjelpe dere med å finne passende salmer. Det finnes en liste over inn og utgangsmusikk som man kan velge i. Våre kirkemusikere spiller på de salmene som ligger inne i liturgien for vielser, samt inngangsmarsj og utgangsmarsj. Salmene kan dere enten velge å trykke på eget program eller bruke salmebøkene. Hvis dere skal bruke salmebøker gi beskjed om dette slik at kirketjeneren kan sette de fram. Dersom dere skal bruke eget program bør dere finne en som kan dele disse ut ved inngangsdøra.

Hvis dere velger å ha et musikalsk innslag i tillegg til vanlig liturgi, må det avtales med presten på forhånd. Dere må informere om evt. behov for ekstra utstyr (notestativ, CD-spiller, mikrofon) til kirketjeneren senest dagen før. Det er i tillegg mulig å leie kirkemusikerne som akkompagnatør for andre musikalske innslag, denne tjenesten tilbys til kr 500,- Si ifra i god tid dersom dere ønsker å benytte dette tilbudet. Det finnes en liste over repertoar.  

  

 

Annet:

På grunn av fugler og miljøet er det ikke tillatt å kaste ris eller annen konfetti utenfor kirken etter vielsen. Ekte roseblader og såpebobler er gode og populære alternativer.

 

 

Ta kontakt

 Ikke vær redd for å ringe hvis det er mer dere lurer på.

 

For å kontakte kirketjeneren, prest eller kantor, ring Menighetskontoret på tlf. 78 97 75 70. Kontoret har åpent fra mandag til fredag. Normaltid er fra kl. 09:00-15:00. Helg og røde dager har vi stengt.

 

Ta kontakt med menighetskontoret dersom du ønsker å vite mer om vielser i Sør-Varanger.

 

 

 

 

Innhold Planlegge Aktiviteter

  Gudstjenester